DOORSTROOMPPUNT


Doorstroompunt, wat is dat? Grote kans dat je nog nooit van ons hebt gehoord. Het Doorstroompunt (RMC) heeft als doel om jongeren te helpen met het behalen van een startkwalificatie (diploma).

Ben jij tussen de 18 en 23 en lijkt een diploma ver weg? Dan helpen onze doorstroomcoaches jou verder!


DOORSTROOMCOACHES & BEGELEIDING

Naar school gaan, leren voor een beroep en daarmee later een leuke baan krijgen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, want soms lukt het niet op school.

Misschien heb je niet de goede opleidingskeuze gemaakt of heb je problemen op het gebied van gezondheid, motivatie of privésituatie. Herken je dit? Vraag dan ondersteuning van een van onze doorstroomcoaches.

Wij onderzoeken samen wat de beste volgende stap is. Zo kijken we samen met jou welke opleiding of leer-/werkplek het beste bij je past. Lukt het voorlopig nog niet om naar school te gaan? Ook dan gaan wij kijken wat er nodig is, bijvoorbeeld werk of hulpverlening. En onthoud: al deze hulp is voor jou helemaal gratis en het is altijd vrijwillig. Oftewel: jij bepaalt de koers.

WAT WE VOOR JOU KUNNEN DOEN?

Onze doorstroomcoaches kunnen je graag vooruit helpen met:

    • Scholingsadvies
    • Interesse-/capaciteitentesten
    • Hulp bij schoolinschrijving en als je wilt meegaan naar een gesprek
    • Begeleiding bij het vinden van (tijdelijk) werk en leer-/werkplekken (BBL).

Is er eerst nog iets anders nodig? Bijvoorbeeld hulpverlening? Ook in deze zoektocht kunnen wij jou begeleiden.

 

HOE WERKT HET?


Stap 1: Contact
Wij nemen graag contact met jou op, maar wij worden nog blijer als jij contact met ons zoekt! Dat kun je doen via de rode knop op deze pagina.

Stap 2: Elkaar ontmoeten
We beginnen na stap 1 met een persoonlijk gesprek. We kijken samen naar je schoolcarrière, je werk, je persoonlijke situatie en we brengen jouw vraag zo goed mogelijk in kaart.

Stap 3: Samen een doel bepalen
Het doel is uit te vinden waar jij gelukkig van wordt én waar je het beste op je plek zit. Bijvoorbeeld een bepaalde opleiding, een leuke baan of de juiste hulpverlening. Met bijvoorbeeld een interessetest kunnen wij nog beter onderzoeken wie jij bent en waar jouw interesses, talenten en vaardigheden liggen.

Stap 4: Tijd voor actie!
Wanneer we samen jouw koers hebben bepaald, is het tijd om tot actie te komen. We helpen jou om actief aan de slag te gaan zodat jij snel op de juiste plek zit. De juiste stap richting jouw toekomst!

 

 

KOERS°

Powered by Huis Naar Werk